Info om menskoppen LADYCUP - frågor & Svar

Hur fungerar menskoppen Ladycup?

Menskoppen LadyCup
LadyCup finns i två storlekar Small och Large. Till varje menskopp ingår det en förvaringspåse. Menskoppen har en unik design med tvärgående lufthål och utan onödiga inskriptioner för lättare rengöring. LadyCup menskopp utmärker sig med sin höga kvalitet och sina klara färger. LadyCup menskoppar är mjuka och lätta att både vika och göra rent tack vare sitt följsamma, spänstiga material. Den går till och med att veckla ut och in för ännu smidigare rengöring. LadyCup menskopp har en mjuk kant högst upp och är helt utan onödiga inskriptioner i koppen vilket gör att inga blodrester kan fastna. Under menstruationen samlas alltså blodet i menskoppen istället för att sugas upp av en binda eller tampong. Ladycups menskoppar rymmer mer än den största tampongen vilket ger färre toalettbesök och för många en hel natt utan att behöva tömma den. Inga bakterier kan fastna på den släta ytan, den absorberar inga vätskor och därmed uppstår inga förändringar av den naturliga vaginala miljön. Att LadyCup inte heller missfärgas har med det blanka silikonet att göra, och att den under förutsättning inte spolas i varmt vatten så blodet koagulerar. Den bör därför alltid sköljas i kallt vatten först.

Material som används i LadyCup
LadyCup är tillverkad av 100% medicinskt silikon. Menskoppen är kontrollerad och håller EU-standard och den har en livslängd på upp till 15 år med rätt skötsel. Materialet som används är det flytande silikongummit “Elastosil LR 3003 A, B” tillverkat av det tyska företaget Wacker Silicones.

Certifikat
LadyCup menskopp har tilldelats “Certificate of Compliance with USB Biological Tests, Classification VI” (Bioservice – Scientific Laboratories).

Resultatet blir ökad kroppsuppfattning, bättre ekonomi och en bekvämare mens utan onödigt avfall i soporna!
 

Storlekar
Menskoppen LadyCup är en mjuk och kort menskopp som finns i två storlekar. Se tillverkarens rekommendationer på storlek enligt nedan, vi råder dock att i första hand välja storlek efter mängden blödning. Vi erbjuder personlig rådgivning!


S(mall) – passande för kvinnor som inte varit gravida  och är under 25 år
L(arge) – passande för kvinnor som har varit gravida eller är över 25 år

Se mer om storlekar här!  

loading...
ladycup.se/info-om-menskoppen/info-om-menskoppen-ladycup-