ladycup.se/info-om-menskoppen/info-om-menskoppen-ladycup-

Info om menskoppen LADYCUP - frågor & Svar

Vad är en menskopp?

Om  menstruationsskyddet menskopp:
Menskoppen är ett hygienskydd som funnits i snart 100 år. En menskopp är ett återanvändbart mensskydd, i de flesta fall tillverkad i silikon. Det finns många olika tillverkare av menskopper runt om i världen. Var noga med att kontrollera kvalitet och material när du väljer, livslängd på menskoppen ger en hint. En menskopp viks för insättning och vecklas ut inuti slidan. Den hålls på plats med hjälp av dina muskler i kombination med  ett sorts vakuum med hjälp av de små lufthålen på sidorna av menskoppen.
Blodet samlas upp i menskoppen och töms efter 6-12 timmar ( beroende på mängden blödning ) i toaletten. Menskoppen sköljs eller torkas ur för att sedan åter föras upp i slidan. Efter avslutad mensperiod steriliseras menskoppen innan den förvaras i sin bomullspåse, helt torr.
Menskoppen har en livslängd på mellan 5-15 år beroende på kvalitet hantering och skötsel.
Info in English!

Hur fungerar menskoppen Ladycup?

Menskoppen LadyCup
LadyCup finns i två storlekar Small och Large. Till varje menskopp ingår det en förvaringspåse. Menskoppen har en unik design med tvärgående lufthål och utan onödiga inskriptioner för lättare rengöring. LadyCup menskopp utmärker sig med sin höga kvalitet och sina klara färger. LadyCup menskoppar är mjuka och lätta att både vika och göra rent tack vare sitt följsamma, spänstiga material. Den går till och med att veckla ut och in för ännu smidigare rengöring. LadyCup menskopp har en mjuk kant högst upp och är helt utan onödiga inskriptioner i koppen vilket gör att inga blodrester kan fastna. Under menstruationen samlas alltså blodet i menskoppen istället för att sugas upp av en binda eller tampong. En Ladycup rymmer mer än den största tampongen vilket ger färre toalettbesök och för många en hel natt utan att behöva tömma den. Inga bakterier kan fastna på den släta ytan, den absorberar inga vätskor och därmed uppstår inga förändringar av den naturliga vaginala miljön. Att LadyCup inte heller missfärgas har med det blanka silikonet att göra, och att den under förutsättning inte spolas i varmt vatten så blodet koagulerar. Den bör därför alltid sköljas i kallt vatten först.

LadyCup är en menskopp tillverkad i 100% medicinskt silikon. Menskoppen är kontrollerad och håller EU-standard, menskoppen har livslängden är upp till 15 år med rätt skötsel.

Resultatet blir ökad kroppsuppfattning, bättre ekonomi och en bekvämare menstruation utan onödigt avfall i soporna.
 

Vilken storlek?

Menskoppen LadyCup finns i två storlekar och det är en mjuk och kort menskopp. Dessa anvisningar är tillverkarens, vi råder dock att i första hand välja storlek efter mängden blödning eller att Ni höra av Er till oss för att få en personlig rådgivning.

S(mall) – passande för kvinnor som inte varit gravida  och är under 25 år
L(arge) – passande för kvinnor som har varit gravida eller är över 25 år

Storlek S: diameter 40 mm, längd 46 mm, antennlängd 19 mm
max. volym 21,2 ml

Storlek L: diameter 46 mm, längd 53 mm, antennlängd 13 mm
max. volym 34,3 ml

Pinnen eller antennen på menskoppen kan kortas valfritt till den längd du känner är passande. Den kan även fullständigt skäras av. Vi rekommenderar dock att bitvis korta den tills du hittar en passande längd. Var försiktig så att du inte skadar den nedre delen av din menskopp! Det går utmärkt att fila kanten jämn igen med en ny, oanvänd nagelfil.