Läs mer om menskoppar här!

Vad är en menskopp?

En menskopp är ett hygienskydd som funnits i snart 100 år. Menskoppen är ett återanvändbart mensskydd, i de flesta fall tillverkad i silikon. Det finns många olika tillverkare av menskoppar runt om i världen. Var noga med att kontrollera kvalitet och material när du väljer. Llivslängd på en menskoppe ger en hint.

Menskoppen viks för insättning, vecklas ut inuti slidan och hålls på plats med hjälp av dina muskler i kombination med  ett sorts vakuum med hjälp av de små lufthålen på menskoppen.

Mensblodet samlas i menskoppen och töms efter 6-12 timmar (beroende på mängd blödning) i toaletten. Menskoppen sköljs eller torkas sedan ur för att sedan åter föras upp i slidan. Efter avslutad mens bör en menskopp steriliseras innan den förvaras helt torr i sin bomullspåse till nästa period. En menskopp har en livslängd på 5-15 år beroende på kvalitet och skötsel.

 

Hur fungerar Ladycup menskopp?

LadyCup utmärker sig med sin höga kvalitet och sina klara färger. LadyCup menskoppar är mjuka och lätta att både vika och göra rent tack vare sitt följsamma, spänstiga material. Den går till och med att veckla ut och in för ännu smidigare rengöring.
LadyCup har en mjuk kant högst upp och är helt utan onödiga inskriptioner i koppen vilket gör att inga blodrester fastnar kvar. Att LadyCup inte heller missfärgas har med det blanka silikonet att göra.

LadyCup är en menskopp tillverkad i 100% medicinskt silikon. LadyCup är kontrollerad och håller EU-standard. LadyCup är föreningen av optimal form med högkvalitativt material. Livslängden är 15 år med rätt skötsel.

Under menstruationen samlas alltså blodet i menskoppen istället för att sugas upp av en binda eller tampong. En Ladycup rymmer mer än den största tampongen vilket ger färre toalettbesök och för många en hel natt utan att tömma. Inga bakterier kan fastna på den släta ytan, den absorberar inga vätskor och därmed uppstår inga förändringar av den naturliga vaginala miljön. Resultatet blir ökad kroppsuppfattning, bättre ekonomi och en bekvämare menstruation utan onödigt sopavfall.

Vilken storlek?

LadyCup menskoppar finns i två storlekar. LadyCup är en mjuk och kort menskopp. Dessa anvisningar är tillverkarens, vi råder dock att i första hand välja storlek efter mängd blödning eller höra av sig till oss för personlig rådgivning.

Small – passande för kvinnor som inte varit gravida  och är under 25 år
Large – passande för kvinnor som har varit gravida eller är över 25 år

Storlek S: diameter 40 mm, längd 46 mm, antennlängd 19 mm
max. volym 21,2 ml

Storlek L: diameter 46 mm, längd 53 mm, antennlängd 13 mm
max. volym 34,3 ml

Pinnen/antennen kan kortas valfritt till den längd du känner är passande. Antennen kan även fullständigt skäras av. Vi rekommenderar att bitvis korta den tills du hittar passande längd. Var försiktig så att du inte skadar den nedre delen av din LadyCup. Det går utmärkt att fila kanten jämn igen med en ny, oanvänd nagelfil.
 

loading...
loading...
ladycup.se/info-om-menskoppen